top of page

se

Introduktion

​

Min hjemmeside er udover mine udstillings projekter mest bygget op som et sted hvor du kan finde mere viden. Jeg håber derfor at SE vil give dig en masse ny information, viden, underholdning og ikke mindst musik som det har gjort for mig igennem tiden og stadig gør. Det er fortrinsvis fra den engelske og tyske synsvinkel som har min store interesse. Hver afdeling bliver beskrevet lidt her nedenfor. Der er 20 programmer på hver side da jeg synes det var et overkommeligt antal. Set danske undertekster hvis det er muligt?

1939-1945

 

 

Perioden bliver indledt med programmet Did We Have To Fight? hvor der bliver set på hvilke muligheder England i tiden op til starten på 2.verdenskrig. Der bliver også set på den kontroversielle "München-aftale" den 30.september 1938. World War 2 From Space hvor 2.verdenskrig bliver visualiseret meget spændende. Efter invasionen af Frankrig i 1940 presser de tyske hære de allierede´s tropper op til den franske kyst by Dunkirk. The Other Side of Dunkirk fortæller historien om det der skete i maj 1940. Den 19.august 1942 blev "Operation Rutter" i Dieppe i Frankrig iværksat. Det var historiens første landgang på en fjentlig strand. Die Like Brave Men fortælle om den mislykkede operation i Dieppe som også gjorde at de allierede indhentede vigtige oplysninger til brug for D-dag i 1944.

"Operation Mincemeat" Ben Macintyre som også har skrevet en bog om operationen fortæller denne fascinerende historie om hvordan liget af en død hjemløs waliser kunne komme til at spille en afgørende rolle i 2.verdenskrig. i tiden op til D-day prøvede de allierede at få tyskerne til at tro at invasionen ikke ville blive i Normandiet. I programmet "The True Story of the D-day Spies" fortæller Ben Macintyre den historie. I begyndelsen af 1942 iværksatte englænderne en operation som skulle ødelægge tørdokken i den franske by St. Nazaire. I "Operation Charoit" fortæller Jeremy Clarkson denne historie som blev en succes. Blitzen over London, den 29.december 1940 belyses i to programmer "The Blitz - London´s Longest Night". Vi ser også på bombningen af den engelske by Coventry i "Blitz" og på de allieredes bombninger af Tyskland i "Bombing Germany" med den engelske historiker Max Hastings. En af de vigtigste begivenheder i 2.verdenskrig for europæerne var D-dag den 6.juni 1944.

"World War Two Greatest Raids" ses der på erobringen af Pegasus broen tæt på JUNO stranden natten imellem den 5-6.juni 1944. Selve dagen bliver belyst på spændende vis i "Normandy Surviving D-day" og perioden efter invasionen og alle dens komplikationer og sejre belyses af James Holland i "Normandy 44 - The Battle Beyond

D-day". Se den spændende historie "Operation Foxley" der var en britisk plan om at dræbe Hitler på sit Berhof."Operation Market Garden" fortæller Richard Holmes historien om et objekt som ikke kunne fastholdes. Tyskernes damme var også kilde til de allieredes frustation og de skulle ødelægges med en special lavet kugle formet bombe. Se det spændende fortalte program "The Dambusters" med James Holland. Der skete også andre frygtelige ting under den 2.verdenskrig nemlig røveriet af europæiske museer og hos jøderne. I de to programmer "The Rape of Europe" fortælles denne historie. Og retsopgøret mod mange ledende nazister fortælles der om i "Nürnberg processen".

churchill

 

 

Jeg har selvfølgelig fundet de 20 bedste programmer om Churchill.

I 1992 producerede BBC en af de bedste portrætter om Churchill´s liv i fire programmer "Churchill" fortalt af den engelske historiker Martin Gilbert. Det var den serie som for alvor sammen med mine besøg i Churchill War Rooms og en billedbog grundlagde min interesse for "The Greatest Briton". "Churchill´s Wilderness Years 1929-1939" var en periode i Churchill´s liv som var svær politisk. Men han fik sat aftryk på perioden alligevel. Den engelske historiker David Roberts fortæller levende om Churchill´s leder skabs kvaliteter i "Secret´s of Leadership - Churchill".

I maj 1940 bliver Churchill Premier Minister og står overfor kæmpe beslutninger der kommer med voldsom hastighed. I "Churchill´s Darkest Decision" ses der på hans beslutning om at sænke dele af den franske flåde. "Churchill and The Cabinet War Rooms" fortæller om det sted hvor Churchill opholdt sig meget under 2.verdenskrig og et af de mest spændende museer. Tyskerne fandt aldrig ud af hvor stedet lå. 

"Churchill & the Jews" ses der på Churchill´s forhold til jødiske venner og Israel. At Churchill havde maleriet som sin store hobby er ukendt for mange. I "Andrew Marr on Churchill - Blood, Sweet and Oil Paint" ses der på Churchill´s store lidenskab som måske ikke mange kende? Den frembragte smukke malerier især før og efter 2.verdenskrig. I den 27.juli 1945 tabte Churchill valget hvilket var et stort slag for krigs lederen. I programmet "The 1945 UK General Election" analyseres hvorfor Churchill tabte og hvad det betød for ham og England. Den engelske skuespiller Robert Hardy var jeg så heldig at kende og få til at ¨åbne min første Churchill udstilling i 1994. I 1981 spillede han Churchill i Southern Television´s produktion "The Wilderness Years". Et minderigt program "Operation Hope Not" om forberedelserne og selve statsbegravelsen af Winston Churchill den 24.januar 1965.

Her er så serien med Robert Hardy som Winston Churchill. "The Wilderness Years" i 8 afsnit som fortæller om Churchill´s lidt svære periode fra 1929-1939. Men også om hans advarsler om nazismen´s opblomstring. Det er en serie med mange kendte engelske skuespillere og er optaget bl.a på Chartwell, Blenheim Palace og det britiske parlament. 

historie

 

 

Lægger ud med en spændende BBC produktion om den britiske flåde´s historie. Dan Snow fortæller i 4.afsnit "Empire of The Seas" om afgørende perioder i den britiske flåde ikke bare søslag men også hvordan handel blev startet og nye lande rundt om i verden kom ind i det engelske imperium på grund af flådens aktiviteter. Og man kan sagtens tage næste gode BBC produktion "Empire" med i samme omgang. I 5.afsnit fortæller journalisten Jeremy Paxman den meget spændende historie om det engelske imperium´s start og nedgang. Og man kommer ind på det meste både det gode handel men også udnyttelse i mange former. Men jeg vil bare sige - se den!! Krimkrigen fra 1853-1856 er en lidt ukendt krig men ikke desto mindre spændende. I "The Crimean War" fortælles om denne konflikt som også var bundet magtkampe imellem de europæiske land og Rusland. Vi kommer også rundt om 1.verdenskrig dog kun med selve opgøret i 1919. I "The Treaty of Versailles" giver Margaret Macmillan (Dan Snow´s mor) sin version af begivenhederne. "Edward VIII - The Traitor King" ser på de belastende beviser der er imod Edward den 8 som abdicerede da han ville giftes med den amerikanske Mrs. Simpson. I programmet ses der på Edward den 8´s kontakter til nazi Tyskland og nazi styret´s planer med kongen. I "High Flyers - How Britain Took to The Air" ses der på hvordan den britiske luftfart udviklede sig i 1920´erne og 1930´erne. Så springes der til 1962 og den tid hvor hele verden holdt vejret. "Cuban Missile Crisis" fortæller om dagene i oktober og eksperter fortæller om beslutninger der skulle træffes under meget kort tid. I "1983" var det samme ved at ske igen. NATO holder en stor øvelse som Warszawapagten misforstår på mange punkter. Rote Armee Fraktion var en venstreekstremistisk terrororganisation som hærgede i Vesttyskland i 1970´erne. Se den uhyggelige historie om hvad had kan føre til i "Die RAF". Den tyske Forbundskansler Helmut Kohl (1982-1998) var en af de største tyske efterkrigs politikere. Se portrættet "Helmut Kohl - A European Patriot". Hele denne historiske sektion slutter af med et program om Falklandskrigen imellem Agentina og England i 1982. Peter Snow (Dan Snow´s far) fortæller i "The Falklands War" om krigen.

1900-1999

 

 

Denne store TV-serie produceret af engelske BBC og amerikanske WGBH blev vist på dansk TV i slutningen af 90´erne. Igennem 26 afsnit kommer vi igennem det 1900 århundrede med fantastiske film klip og spændende interviews med menneskene der oplevede det. Selvom serien forholdsvis har fokus uden for Danmark kan den varmt anbefales.

Første afsnit 1900 - Age of Hope begynder med indgangen til det nye århundrede og hvilke håb og tanker verdens befolkning havde. Allerede i 1914 begyndte den 1.verdenskrig. 1916 - Killing Fields fortæller om den begrejstring som herskede da den første verdenskrig brød ud men at alt det hurtigt forduftede. I Rusland blev zaren og hans familie afsat og senere dræbt. 1917 - Red Flag fortælles om revolutionen i det store land.

1919 - Lost Peace fortæller bl.a om fredsforhandlingerne i Versailles efter den 1.verdenskrig og hvordan der blev lagt op til en ny verdenskrig. Sporten har et helt afsnit for sig selv. 1930 - Sporting Fever fortæller bl.a. om de første olympiske lege i 1908 og legene i Berlin i 1936. Desuden ses der på fodbold og verdensmesterskaberne i Uruguay i 1930. Henry Ford introducerede samlebånds arbejde på sine bilfabrikker i USA i begyndelsen af 1920´erne. Der ses bl.a på hvordan denne måde at arbejde på spredtes til Europa i afsnittet 1924 - On Line Line.

Underholdnings industrien voksede også op i 1920´erne i bl.a. Hollywood med alskens film og dette ses der på i 1927 - Great Escape ser på denne tid. Den 29.oktober 1929 krakkede de amerikanske børser og det betød en stor fattigdom til mange mennesker rundt i verden. 1929 - Breadline kommer også til Chile, England og Sverige. Der ses på at radikale bevægelser dukkede op hvilket lægger godt op til næste afsnit. 1933 - Master Race fortæller "Det Tredje Rige´s" og Adolf

Hitler´s erobring af magten i Tyskland. Der ses på forfølgelsen af jøderne og deres vej til dødslejrene i Østeuropa. 1939 - Total War beskriver den 

2.verdenskrig og bl.a bombningen fra tysk og allieret side. Der ses også på belejringen af Leningrad. Kort tid efter at fejringen af sejren over nazi Tyskland røg USA og Rusland ud i en "Kold Krig". Den blev annonceret af Churchill med sin tale i Fulton (USA) i 1946. Det ser afsnittet 1945 - Brave New World bl.a på. Marshall-planen var et amerikansk hjælpeprogram rettet mod Europa lige efter 2.verdenskrig. 1948 - Boomtime ser på hvordan "hjulene" kom igang igen. Mange europæiske lande havde kolonier rundt om i verden. I 1947 - Freedom Now fortælles historien om hvordan det gik mange af disse lande både i Afrika og Asien. Atomkapløbet efter 1945 og hvilken betydning det havde for at verden belyses i 1945 - Fallout. Der ses også på hvordan civilbefolkningen kunne beskyttes mod en atomkrig. Japan og Sydkorea formåde efter 1945 at rejse sig og blive til industrimagter. I 1951 - Asia Rising ses på den udvikling. Den betændte omgang med race spørgsmålet i Sydafrika og i USA bliver beskrevet i afsnittet 1957 - Skin Deep. Forurening og dets store problemer for verden bliver der set på i 1959 - Endangered Planet. Der ses også hvordan menneskene selv tog bekæmpelsen af forurening i egne hænder igennem Greenpeace.

TV´et stormer frem i 1950´erne og bringer pludselig store begivenheder om de er tragiske eller lykkelige ind i alverdens dagligstuer. 1963 - Picture Power begynder med mordet på Præsident Kennedy. Hvordan var fremskridtene inden for det medicinske område i det 19.århundrede belyses i 1952 - Living Longer. I Kina hjalp kommunismen med at modernisere landet selvom det havde store konsekvenser på landets befolkning. I 1949 - Great Leap ses der på kultur revolutionen i Kina. Generationerne der var født efter den 2.verdenskrig begyndte at gøre oprør mod deres forældres generation. Også den begyndende Vietnam krig gjorde at der blev skabt splittelse rundt i verden og det ses der på i 1968 - New Release. Kvindernes rolle blev voldsomt forandret i løbet af det 19.århundrede. I 1975 - War of The Flea ses på kvinders voksende indflydelse både den voldelige og fredlige. I 1979 - God Fights Back ses der på hvordan religionen begyndte at betyde nået i de islamiske lande; Tyrkiet, Egypten, Sudan og Pakistan. I slutningen af 1970´erne begynder Rusland og Østeuropa økonomisk at krakelere. I 1989 - People Power ses hvordan folk i disse lande begyndte at gøre fredeligt oprør. Mure der deler de to Tysklande falder uden brug af vold. I serien´s sidste afsnit 1997 - Fast Forward ses der på hvilke fremskridt der er gjort på 100 år både og hvad mennesket har formået. Dner er gjort kæmpe fremskridt teknisk men er mennesket kommet med?

​

​

kultur

 

 

Jeg begynder med fire spændende programmer "Castle Ghosts" om spøgelser og andre mystiske hændelser på slotte og borge i England, Skotland, Wales og Irland. Alle programmene bliver præsenteret af den engelske skuespiller Robert Hardy. Vi fortsætter lidt i samme emne med "Secret of The Manor House" der fortæller historien om livet på de engelske herregårde både for herskab og tjenestefolk. Sammen med den engelske kunst historiker Andrew Graham-Dixon og kokken Giorgio Locatelli besøges Norditalien i "Italy Unpacked". I 3 programmer besøges kendte kulturperler både kendte og ukendte samt spisesteder. Vi tager også til den Sicilien i 3 programmer. "Sicily Unpacked" kigger på øens mange traditioner og indflydelse udefra. Den engelske skuespiller Richard E. Grant fortæller i 2 programmer om den franske sydkyst´s tiltrækning på stedet i "The Riviera - A History in Pictures". Han ser også på hvordan området´s befolkning kom til at udvikle regionen. I "Northern Renaissance" ser Leo Keorner på den belgiske renæssance maler jan van Eyck og den tyske Albrecht Durer (dele af hvis smukke kobberstik ses til venstre) og hvorfor deres kunst blev førende i Europa. Så tager vi turen til City of London hvor den engelske skuespiller Stephen Fry kigger på mange af byens traditioner i "Stephen Fry´s Key to The City". Vi tager turen til USA og området i Washington omkring The Capitol som huser mange berømte monumenter og museer i programmet "The National Mall - America´s Front Yard". Hvordan opstod og udviklede de største byer sig i Tyskland kan ses i tre glimrende og flot lavede

ZDF programmer "Deutschlands Städte"

​

​

Bach 03.jpg

klassisk

 

 

Klassisk musik høre også til en del af mit liv. Det har været svært at få plads til de 20 bedste. Jeg begynder med en af de store engelske komponister Ralph Vaughan Williams (1872-1958) og hans fantastiske "A London Symphony" fra omkring 1914 og man fornemmer London fra morgen til aften i symfonien. "A Sea Symphony" er skrevet imellem 1903-1909 og beskriver havet som har haft og har stor betydning for England´s placering. "Songs of Travel" er 9 sange skrevet fra 1901-04 bygget og Robert Louis Stevenson "Songs of Travel and Other Verses". En anden stor engelsk komponist er William Walton (1902-1983) som også har skrevet meget pompøs musik til film. Især "Spitrfire Prelude and Fugue" får mine hår til at rejse sig. Fantastisk musik skrevet i 1942 til filmen "The First of The Few" og senere brugt i storfilmen "Battle of Britain" fra 1968. Under den 2.verdenskrig komponerede Walton musik til bl.a "Henry V" og andre patriotiske film. Efter krigen salmede komponisten Christopher Palmer (1946-1995) musikken i denne "A Wartime Sketchbook". "The Lark Ascending" er et meget kendt stykke af Walton skrevet og et lyrik af George Meredith og sat i musik i 1914 under den 1.verdenskrig. "The Planets" eller planeterne er skrevet af den engelske komponist Gustav Holst (1874-1934) og uopført i Queens Hall i London i 1918. Spændende musik om vores ydre rum. Tjekkiske Bedrich Smetana (1824-1884) kendte værk "Má Vlast" ("Mit fædreland") fra 1872 beskriver Bøhmens landskaber og er et meget nationalt stykke for Tjekkiet. Vi kommer hjem til en af Danmarks berømteste komponister Carl Nielsen (1865-1931) og hans 3.symfoni skrevet i 1910-11 spillet af Danmarks Radio Symfoniorkester under ledelse af Thomas Dausgaard. Havde familien Dausgaard i Klampenborg som "kunde" da jeg arbejdede i Post Danmark. Carl Nielsen´s "Helios" overture havde sin første opførsel den 8 oktober 1903 i København. Felix Mendelssohn (1809-1847) er en Tyskland´s store komponister. Under en rejsen til Skotland i slutningen af 1820´erne skrev han stykket "Hebriderne" efter et besøg til Fingals Cave på øen Staffa. Franske Camille Saint-Saëns (1835-1921) var kendt for sin sprudlende musikstil. Hør en stor del af hans smukke kammermusik. Jeg holder meget af barok musik og her kommer man ikke udenom Georg Friedrich Händel (1685-1759). En af hans kendteste værker er "Water Music & Music for the Royal Fireworks" som havde premiere på Themsen den 17.juli 1717. Synes også det er værd at have tyske Johann Gottlieb Graun (1703-1771) en lidt ukendt komponist som jeg først i de senere år har hørt om. Jeg har også taget Georg Philip Telemann (1681-1767). Bosiddende i Hamborg og en meget produktiv komponist. Har fundet en plade med den franske fløjtenist Jean-Pierre Rampal. Så går turen til Finland og deres lands største komponist Jean Sibelius (1865-1957) og hans store værk "Finlandia" skrevet i 1899. Jeg kunne have valgt mere en 20 værker med Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) men har holdt mig til hans store "The Magic Flute" eller "Tryllefløjten". Havde premiere i Wien i 1791 kort tid før Mozart´s død. Vi er næsten ved vejs ende og runder først af med Edward Elgar (1857-1934) og hans festlige "Pomp and Circumstance" komponeret i 1901 som bliver fremført hvert år ved The Proms i London. Erich Wolfgang Korngold (1897-1957) var en østrigsk komponist som skrev en del filmmusik. Violin koncerten er jeg har taget er komponeret fra 1945. John Wilson er en engelsk dirigent som med sit fantastiske orkester fremdriver mange af Hollywood´s berømte komponister og ikke mindst den rigtige lyd. Her et "Hooray for Hollywood Overture" fremført ved The Proms i 2001.

kylie_minogue_by_fruzsina.jpg

pop

 

 

Musikken har spillet en stor rolle i mit liv og gør det stadig. Jeg begynder med en super god koncert med engelske Jamiroquai fra Montreux i 2018. Vi fortsætter med australske Kylie Minogue som har udgivet musik siden 1987. Her en koncert fra London i 2014 samme år som hendes seneste album "Kiss Me Once" blev udgivet. New Order som stammer fra Manchester er i de seneste år begyndt at give live koncerter igen og denne her er fra Berlin i 2012 hvor de spiller mange af deres hits. Lisa Stansfield som kommer fra Rochdale tæt på Manchester har også været på den internationale musikscene siden midt 80´erne og denne koncert fra den berømte jazz klub Ronnie Scott er fra 2002. Nyd også den flotte video med hende i nummeret "Change" som er optaget omkring et stort monument for de opdagelsesrejsende i Belém ved Lissabon. Så det i juni 2017. Se flere foto´s derfra på REJSE siden. Det var en nyhed som chokerede musik fans over hele verden da nyheden om George Michael´s pludselige og død ramte nyheds strømmen i december 2016. lad os mindes en stor sange George Michael med en koncert fra operaen i Paris fra hans Symphonica Tour 2014. Vi tager musikalsk springet til et andet stort musik navn som stadig er iblandt os Sting og har fundet en koncert fra Chile i 2011 under Symphonicities Tour. Et band som desværre ikke findes mere er engelske Eurythmics. Var så heldig at se dem live i København i 1989 og denne koncert er fra Rom samme år. I Danmark er mit absolutte favorit band tv-2 som jeg har fuldt tæt siden 1984. Jeg har været så heldig at møde bandet og Steffen Brandt mange gange. Koncerten jeg har valgt er fra "Smukfest" i Skanderborg i 2016. Her viser de at de stadig er et af Danmarks bedste live band. Et andet dansk band som jeg er vild med er Gangway. I 2017 blev de gendannet og jeg har valgt en af deres store hits "Come Back As A Dog" fra albummet "That´s Life" fra 1996. Den engelske popgruppe Pet Shop Boys spillede det nummer på BBC i 1991 som et af deres favorit numre. Swing Out Sister får hele 4 video´er med et engelsk band som er et af mine absolutte favoritter og de er ovre i genren jazz og pop. Christina Aguilera​ i 30´er stil og som indledning til Max Raabe & Palast Orchester en tysk sanger som med sit store orkester spiller musik fra 1920´ og 1930´erne. Et helt unikt orkester og sanger som jeg har set live to gange i København. Vi bliver lidt i jazzen med en koncert med amerikanske Manhattan Transfer fra 1986 og med den originale besætning. Madonna et andet 80 ikon kommer vi heller ikke udenom. Denne live koncert er en af de bedste fra "The Confessions Tour" i 2006. Jeg så hende live i Horsens under denne turné. Danske Nephew er også et godt live band med firnurlige tekster og her deres live optræden fra Roskilde Festival i 2018. Og vi slutter af med "Kys det nu" fra tv-2.

swing out sister

 

Bandet´s første album "It´s better to travel" udkom med stor succes i 1987 produceret af Paul O´Duffy. Breakout var det store gennembruds hit og blev efterfulgt af flere gode singler Twilight world, Fooled by a smile, Surrender og Blue mood. I 1989 udkom opfølgeren "Kaleidoscope World" hvis musikalske lyd var meget retro. Første singel var You on my mind og efterfulgtes af Where in the world, Waiting game og Forever blue. I 1992 udkom Swing Out Sister´s tredje album "Get in touch with yourself" og her kan du se musik videoerne til Not gonna chance og Am I the same girl? La La (Means I love you) er fra 1994 albummet "The Living Return". I 1997 udkom et af mine favorit albums "Shapes and Patterns" og du kan se/høre Somewhere in the World, We Could Make it happen og Now

You´re Not here. I 1999 er gruppen nået til det sjette album med titlen "Filth and Dreams" og et af numrene derfra er Who´s Been Sleeping.  Den smukke titel på albummet "Somewhere Deep in the night" udkom i 2001 og herfra kan se/høres Through the skies. Nummeret Butterfly er fra "Where our love grows", 2004. Næste sidste nummer Incomplete without you er taget fra "Private" albummet fra 2010. Sidste nummer Chuo freeway er ikke udgivet officelt.

​

pet shop boys

 

 

Denne elektroniske musik duo har jeg fuldt siden 1986 og er storfan. De er stadig meget aktive. Vi begynder med deres første live koncert fra Wembley Arena i 1989 MCMLXXXIX hvor det var den engelske film instruktør Derek Jarman der stod for filmene i baggrunden.

Første gang jeg så dem live var i Valby Hallen i 1991 under deres Performance turné. Faktisk fik jeg også Neil Tennant´s autograf da jeg mødte ham i en sko butik i København før koncerten. Det var David Fielding og David Alden fra English National Opera som stod for scenen. Det er absolut pop opera uden sidestykke og skal ses.

I 1994 rejste Pet Shop Boys med deres album "Very" på turné til Sydafrika. Discovery er optaget i Rio de Janiero med et feststemt publikum. I 1997 optrådte gruppen på The Savoy Theatre med Somewhere og leverede en masse numre fra "Bilingual" albummet. Es Devlin stod for den spændende scenografi. I 1999-2000 var de på deres Nightlife turné hvor jeg så dem endnu engang i Valby Hallen.

I 2005 spillede Neil og Chris med band på Den Røde Plads i Moskva under Live 8 koncerterne. Her er de i en opstilling som under deres "Release" turné nogle år før. Efter udgivelsen af albummet "Yes" i 2008 tog de på en stor Pandemonium verdensturné. I 2010 spillede de på den engelske Glastonbury Festival med stor succes. På denne turné så jeg dem live i Køln, Rostock og KB-Hallen i København. I 2013 udgav Pet Shop Boys deres 12 album Electric og denne optagelse fra deres turné er fra Sao Paulo samme år. Scenografien er endnu engang den kendte Es Devlin. Duo´en har været meget produktiv og turneret meget de seneste år og deres seneste album Super fra 2016 udmøntrede sig i en turné rundt i det meste af verden. Den 1 timers koncert optagelse er fra Rio de Janiero i september 2017. I 2004 udgav Pet Shop Boys 

musikken til Sergej Eisenstein´s berømte film Battleship Potemkin fra 1925. Se den berømte film med duo´ens elektroniske musik i samarbejde med Dresdner Symfonikerne. I 2011 havde Neil Og Chris premiere på musikken til et lille eventyr af H.C. Andersen The Most Incredible Thing på Sadler´s Wells Theatre i London. Ser den flotte produktion som jeg så på teatret i 2012. Efterfølgende er det et lille program som fortæller om produktionen. Det nyeste projekt udenfor pop musikken som Pet Shop Boys har arbejdet og opført er A Man From The Furture. Denne optagelse var en del af Proms 2014 i Royal Albert Hall i London. Stykket er en hyldest til matematikeren og kodebryderen Alan Turing der arbejdede på Bletchley Park. Pet Shop Boys hyldet ved Brits Awards 2009 prisfesten af den engelske musikbranche. Duo´en fik prisen uovertruffen bidrag til den engelske musik og de sluttede showet med en lille koncert med Brendan Flowers og Lady Gaga. Tænk hvis du kunne få dit store idol til at komme at spille hjemme hos dig selv. Det gjorde Pet Shop Boys​ for en storfan i Twickenham i 2009. Se den unikke koncert!! Pet Shop Boys var så heldige at spille deres kæmpe hit "West End Girls" ved De Olympiske Lege i London 2012 afslutningsceremoni. Ikke mange band´s får den invitation. På Ibiza i 2016 fortalte Neil Tennant og Chris Lowe om deres karrierefra 1985 indtil nu til DJ Pete Tong. Derefter følger et lille interview med Neil Tennant i noisey serien. Tilsidst har jeg valgt en kort film om Pet Shop Boys Super store i Shoreditch i London i april 2016. Det kan være svært at finde mit favorit nummer med min favorit gruppe men "Left To My Own Devices" fra albummet Introspective er nok et af dem. Her er den flotteste live udgave fra en koncert for produceren Trevor Horn i 2004.

© 2017 Niels Bjerre 

designet sammen med wix.com

bottom of page